Γιάννης Οικονόμου – Βουλευτής Ν.Φθιώτιδας

Σημεία συνέντευξης στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» και τους δημοσιογράφους, Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα

Μια μικρή μεταβολή στο ποσοστό της ΝΔ θα κάνει μεγάλη διαφορά στο αύριο της Ελλάδας

 

Ζητάμε μια ισχυρή πλειοψηφία, η οποία θα δώσει ισχυρή και ασφαλή Κυβέρνηση. Στις 25 Ιουνίου ψηφίζουμε για Κυβέρνηση -μπορεί να υπάρχει ένας διαγωνισμός για το ποια θα είναι η Αντιπολίτευση, ποιος θα κυριαρχήσει στην Αντιπολίτευση με ένα αφήγημα που καλλιεργείται σε μια παρωχημένη βάση- αλλά το βασικό διακύβευμα είναι τι Κυβέρνηση θα υπάρχει.

Αυτό το οποίο αξίζει να αναδειχθεί -το ανέλυσαν ο Πρωθυπουργός και όλα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας- είναι ότι μπορεί να μην διακυβεύεται ποιος θα είναι ο πρώτος ή ο δεύτερος σε αυτές τις εκλογές -πλέον όχι βάσει δημοσκοπήσεων, αλλά βάσει εκλογικού αποτελέσματος, αν και κάθε κάλπη είναι διαφορετική- αυτό που κυρίως διακυβεύεται, κατά τη διάρκεια αυτής της εκλογικής αναμέτρησης, είναι ότι μια μικρή μεταβολή στο εκλογικό αποτέλεσμα μπορεί να κάνει τη διαφορά στο αύριο της χώρας.

Για αυτόν ακριβώς το λόγο δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός, προφανώς καμία αλαζονεία, έπαρση ή αίσθηση ότι όλα είναι δεδομένα. Κάθε κάλπη είναι διαφορετική και ποτέ η Νέα Δημοκρατία δεν απευθύνθηκε στην ελληνική κοινωνία θεωρώντας την εκλογική συμπεριφορά δεδομένη. Όμως, με δεδομένα τα χαρακτηριστικά -τα κόμματα που θα μπουν στο  Κοινοβούλιο, την κατανομή των εδρών με βάση τον εκλογικό νόμο- η μία-μιάμιση μονάδα διαφορά ενδεικτικά θα είναι ιδιαίτερα σημαντική για την Κυβέρνηση που θα έχουμε, την κοινοβουλευτική πλειοψηφία που θα υπάρχει και το πως θα προχωρήσουμε την επόμενη μέρα.

Απευθυνόμαστε στον κόσμο, όπως το κάναμε και το προηγούμενο διάστημα και ζητούμε ισχυρή εντολή, ισχυρό Πρωθυπουργό με ασφαλή αυτοδυναμία για να υλοποιήσει με τη μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα αλλαγές, μεταρρυθμίσεις και μια πολιτική, την οποία ο κόσμος επιβεβαίωσε και επικρότησε στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Βασική προτεραιότητα κάθε πολιτικής πρέπει να είναι η αποτελεσματικότητα. Την περίοδο της μεγάλης πληθωριστικής πίεσης -όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλο τον κόσμο, γιατί δεν ήταν «ακρίβεια Μητσοτάκη», αλλά ακρίβεια εξαιτίας του παγκόσμιου τυφώνα επάλληλων κρίσεων- επιλέξαμε ένα συγκεκριμένο τρόπο αντιμετώπισης.

Ο τρόπος αυτός που επιλέξαμε με μια σειρά από μέτρα που λοιδωρήθηκαν -αύξηση στους μισθούς, ενισχύσεις, «Καλάθι του Νοικοκυριού»- έχουν ως αποτέλεσμα η χώρα μας σήμερα να έχει σημαντικά χαμηλότερο πληθωρισμό γενικώς, αλλά και στα τρόφιμα, από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, της Ισπανίας συμπεριλαμβανομένης. Η Ισπανία τρέχει με μεγαλύτερο πληθωρισμό στα τρόφιμα από ότι η Ελλάδα. Μια τρύπα στο νερό έκαναν οι Ισπανοί με το ΦΠΑ στα τρόφιμα και οδηγούνται σε εκλογές, ανάμεσα στα άλλα και για αυτό. Αυτό είναι η καλύτερη απάντηση σε μια σειρά στερεότυπα και κορώνες. Με όλα τα μέτρα που πήραμε στηρίξαμε την ελληνική οικογένεια, την τετραμελή οικογένεια πολύ περισσότερο από ότι θα ήταν το όφελος από τη μείωση του ΦΠΑ.

Skip to content