Γιάννης Οικονόμου – Βουλευτής Ν.Φθιώτιδας

Γ. Οικονόμου: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις αποζημίωσης 51,3 εκατ. ευρώ στην αλιεία και την υδατοκαλλιέργεια

Ξεκίνησαν χθες, Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου με προθεσμία την Τετάρτη 15η Μαρτίου 2023, να υποβάλλονται οι αιτήσεις για τις αποζημιώσεις στην αλιεία και την υδατοκαλλιέργεια στο πλαίσιο αντιμετώπισης των αλυσιδωτών συνεπειών αύξησης του κόστους που προκάλεσαν οι εξωγενείς κρίσεις.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με συντονισμένες στέκεται δίπλα στον πρωτογενή τομέα έμπρακτα με την απόφαση για την ένταξη στη Δράση 2, του Μέτρου 3.4.3 του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας & Θάλασσας (ΕΠΑλΘ) 2014-2020.

Η χρηματική αποζημίωση ανέρχεται σε 51.335.000 εκατ. ευρώ και αφορά στη στήριξη της αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας στη Φθιώτιδα και όλη την Ελλάδα.

Η αξιολόγηση των αιτήσεων -που υποβάλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση apozimiosi-metro343.alieia.gr- θα γίνεται άμεσα  βάσει της ημερομηνίας και ώρας οριστικοποίησης της υποβολής της αίτησης του δικαιούχου, ενώ την ολοκλήρωσή της, θα ακολουθήσει η τμηματική έκδοση Αποφάσεων Ένταξης ή Απόρριψης και η ενημέρωση των δικαιούχων.

Οι αιτήσεις χρηματοδότησης που θα τύχουν θετικής αξιολόγησης και ένταξης, θεωρούνται ταυτόχρονα και αιτήσεις πληρωμής, επομένως δεν απαιτείται η υποβολή ξεχωριστής αίτησης πληρωμής εκ μέρους των δικαιούχων.

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου, δήλωσε: «Ο πρωτογενής τομέας αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας από την αρχή της κυβερνητικής μας θητείας.

Η αλιεία και η υδατοκαλλιέργεια επηρεάστηκαν από τις συνέπειες που προκάλεσαν οι εξωγενείς κρίσεις όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλη την Ευρώπη.

Η Κυβέρνησή μας στέκεται δίπλα στους αλιείς της Φθιώτιδας και όλης της Πατρίδας. Η υποβολή αιτήσεων που ξεκίνησε τη Δευτέρα και θα ολοκληρωθεί στις 15 Μαρτίου έχει ως στόχο να στηριχθούν έμπρακτα οι δικαιούχοι και να περιοριστεί το αποτύπωμα της ακρίβειας.

Η αλιεία, η υδατοκαλλιέργεια, η κτηνοτροφία -ο πρωτογενής τομέας στο σύνολό του- βρίσκονται στον πυρήνα των πολιτικών της Κυβέρνησης».

 

Skip to content