Γιάννης Οικονόμου – Βουλευτής Ν.Φθιώτιδας

Γ. Οικονόμου: Τις επόμενες μέρες ο διαγωνισμός για τις Ιαματικές Πηγές Κονιαβίτη

Ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την αξιοποίηση τους

Ένα πολύ σημαντικό βήμα για την αξιοποίηση των Ιαματικών Πηγών Κονιαβίτη στα Καμένα Βούρλα πραγματοποιήθηκε μετά την έγκριση της διαγωνιστικής διαδικασίας από το Δ.Σ του ΤΑΙΠΕΔ, με την εκκίνησή της να χρονοθετείται για το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ο δρόμος για την αξιοποίηση είχε ανοίξει με την εισήγηση από τη ΔΙΠΑ του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για έγκριση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ), με το συνολικό ζήτημα της αξιοποίησης των Ιαματικών Πηγών Κονιαβίτη να είχε αποτελέσει -μεταξύ άλλων- αντικείμενο συνάντησης του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Φθιώτιδας, Γιάννη Οικονόμου, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ, Δ. Πολίτη, τον περασμένο Νοέμβριο.

Η αξιοποίηση των ιαματικών πηγών, η επανένταξη της περιοχής στον τουριστικό χάρτη και η εκ νέου ανάδειξή της σε ελκυστικό προορισμό αποτέλεσε αδιαμφισβήτητη προτεραιότητα της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας σε όλη τη διάρκεια της τετραετίας. Ήταν από τα κύρια σημεία, στα οποία εστίασε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην επίσκεψή του στη Φθιώτιδα και τα Καμένα Βούρλα πριν λίγες μέρες, στις 27 Μαρτίου.

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου δήλωσε σχετικά: «Μετά το πρώτο απαραίτητο βήμα, γίνεται ένα ακόμη, πιο σημαντικό, με την εκκίνηση της διαγωνιστικής διαδικασίας τις επόμενες μέρες, ώστε να μπει στην τελική της ευθεία η διαδικασία αξιοποίησης των Ιαματικών Πηγών Κονιαβίτη στα Καμένα Βούρλα.

 Η Φθιώτιδα έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που της επιτρέπουν να δομήσει ένα άρτιο τουριστικό προϊόν και να βρεθεί στο επίκεντρο του ιαματικού τουρισμού, ο οποίος έχει τεράστια και συνεχώς αναδυόμενη δυναμική, καθώς μπορεί να προσελκύσει στην περιοχή μας επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό καθόλη τη διάρκεια του έτους.

 Η Κυβέρνηση επενδύει έμπρακτα -με συντονισμένες δράσεις, έργα και όχι με ανέξοδα λόγια- στη Φθιώτιδα, όπως και σε κάθε δυναμική τοπική κοινωνία, αξιοποιώντας στην ουσία τους μοναδικούς από κάθε άποψη αναπτυξιακούς της πόλους».

Skip to content