Γιάννης Οικονόμου – Βουλευτής Ν.Φθιώτιδας

Γ. Οικονόμου: Σε μεγάλες εργοστασιακές μονάδες της Λοκρίδας και στο Κέντρο Υγείας Αταλάντης

Σήμερα το πρωί επισκέφθηκα την καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής και τυποποίησης ελαιόλαδου, πυρηνέλαιου και σπορελαίων Nutria, στον Άγιο Κωνσταντίνο. Συναντήθηκα με στελέχη και εργαζομένους, είδα από κοντά τον τομέα παραγωγής μιας επιχείρησης που στηρίζει την τοπική κοινωνία και οικονομία με θέσεις εργασίας και οικονομικό κύκλο, ενώ καθιστά το ελληνικό ελαιόλαδο εξαγώγιμο προϊόν σε 30 χώρες.

Στην Αταλάντη, επισκέφθηκα το Κέντρο Υγείας και συνομίλησα με τη Διευθύντρια, ιατρούς και νοσηλευτές, οι οποίοι προσφέρουν πολύτιμες παροχές υγείας στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Συζητήσαμε για αυτά που έγιναν, αυτήν την πρώτη μας τετραετία και όσα είναι προγραμματισμένα να γίνουν, καθώς η δημόσια υγεία αποτελούσε και θα συνεχίζει να αποτελεί προτεραιότητα για την Νέα Δημοκρατία.

Επόμενος σταθμός ήταν η Atlas Tapes SA, μια εμβληματική εταιρεία κατασκευής αυτοκόλλητων ταινιών, η οποία κατατάσσεται στη λίστα των κορυφαίων Ευρωπαίων παραγωγών με υψηλά ποσοστά εξαγωγικής δραστηριότητας, αποδεικνύοντας ότι η επιχειρηματικότητα στην περιοχή μας μπορεί να ξεπεράσει τα όρια της Φθιώτιδας.

Έπειτα επισκέφτηκα την ΕΖΑ, την Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης, και είδα από κοντά τον τρόπο παραγωγής και τη λειτουργία της ζυθοποιίας, η οποία κρατά την ελληνική παράδοση ζωντανή, εκπαιδεύοντας νέες γενιές ζυθοποιιών-βυνοποιών και εξασφαλίζοντας τη βιώσιμη συνέχεια του κλάδου.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στήριξε με κάθε πρόσφορο μέσο την τοπική και περιφερειακή επιχειρηματικότητα εν μέσω παγκόσμιων εισαγόμενων κρίσεων -και όχι νηνεμίας- αποσκοπώντας στην συνέχιση της ανοδικής πορείας της χώρας.

Η Φθιώτιδα έχει δυναμική και προοπτική ισχυρής ανάπτυξης, αρκεί να αξιοποιηθεί κατάλληλα.

Αυτή η σταθερή πορεία πρέπει να συνεχιστεί για να βρίσκονται ο τόπος μας, η Φθιώτιδα, οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοί τους πάντα μπροστά, τώρα πιο δυνατά.

 

Skip to content