Γιάννης Οικονόμου – Βουλευτής Ν.Φθιώτιδας

Γ. Οικονόμου σε Γλύφα και Αχλάδι: Ξεκίνησαν οι εργασίες επέκτασης των αλιευτικών καταφυγίων

  • Έμπρακτη αναβάθμιση των συνθηκών για τους αλιείς της περιοχής

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου, βρέθηκε τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανό, τον Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας, Ηλία Σανίδα και την Δήμαρχο Στυλίδας, Βιργινία Στεργίου, στα αλιευτικά καταφύγια Γλύφας και Αχλαδίου για τις εργασίες επέκτασής τους, που ξεκίνησαν τις προηγούμενες μέρες.

Πρόκειται για δύο έργα που αναμένεται να αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των αλιέων στα δύο χωριά, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.
Η επέκταση του αλιευτικού καταφυγίου της Γλύφας θα οδηγήσει σε σημαντική βελτίωση των συνθηκών ελλιμενισμού, αλλά και στη δυνατότητα να εξυπηρετηθούν περισσότερα και μεγαλύτερα σκάφη -σε σχέση με την τρέχουσα κατάσταση- ενώ θα μπορούν να προσεγγίσουν και λόγω της γειτνίασης της Γλύφας με την εθνική οδό, για ανεφοδιασμό και εκφόρτωση των αλιευμάτων τους μεγάλα σκάφη (γρι-γρι), εξυπηρετώντας παράλληλα και τις μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας της ευρύτερης περιοχής. Συγκεκριμένα με την ολοκλήρωση των έργων επέκτασης θα δημιουργηθεί ένα ασφαλές και λειτουργικό αλιευτικό καταφύγιο με 31 νέες θέσεις ελλιμενισμού.

Η επέκταση του αλιευτικού καταφυγίου στο Αχλάδι προσδίδει αναπτυξιακό χαρακτήρα στην περιοχή, ωφελώντας ουσιαστικά με αύξηση των θέσεων ελλιμενισμού και αναβάθμιση παροχών τους επαγγελματίες αλιείς που δραστηριοποιούνται εκεί. Συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση των έργων θα μπορούν να ελλιμενιστούν με ασφάλεια 74 αλιευτικά σκάφη, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ανάπτυξη της τοπικής αλιείας με τη δημιουργία μιας σύγχρονης αλιευτικής εγκατάστασης, κάτι που αναμένεται να αποτυπωθεί στην έμπρακτη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων του οικισμού, με αντίκτυπο στις οικονομικές τους δραστηριότητες.

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου, δήλωσε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής στη Γλύφα και το Αχλάδι, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και με κατοίκους των περιοχών:

«Οι επεκτάσεις των αλιευτικών καταφυγίων Αχλαδίου και Γλύφας θα δώσουν νέα πνοή στη Γλύφα, το Αχλάδι, αλλά και όλη την ευρύτερη περιοχή, ενισχύοντας την ταυτότητα της, εκσυγχρονίζοντας τη δουλειά των αλιέων, προσελκύοντας μεγαλύτερα σκάφη και εν τέλει ανοίγοντας νέες θέσεις εργασίας που ενισχύουν το τοπικό εισόδημα. Η Κυβέρνηση με συντονισμένες ενέργειες, σε αγαστή συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και την Τοπική Αυτοδιοίκηση υλοποιεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει και αποδεικνύει στην πράξη ότι ο πρωτογενής τομέας, η αλιεία, βρίσκονται στον πυρήνα της πολιτικής της. Η αναβάθμιση της ζωής και της δουλειάς των οικισμών, των χωριών και των κωμοπόλεων του Νομού Φθιώτιδας, αλλά και του συνόλου της Περιφέρειας, της ελληνικής επαρχίας αποτελούν, παράλληλα, μέρος του ολιστικού σχεδίου για την αντιμετώπιση του Δημογραφικού. Με πρωτοβουλίες, με συντονισμένες κινήσεις, με έργα υποδομής και ουσίας που θα απελευθερώσουν την ισχύ του πρωτογενή τομέα και θα τον καθιερώσουν ως αναπτυξιακό θεμέλιο στο νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας».

 

Skip to content