Γιάννης Οικονόμου – Βουλευτής Ν.Φθιώτιδας

Γ. Οικονόμου: Οι τρεις βασικές προτεραιότητες της Νέας Δημοκρατίας για τη Φθιώτιδα

Συνέντευξη του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Υποψηφίου Βουλευτή Φθιώτιδας, Γιάννη Οικονόμου, στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «Alpha» και τον δημοσιογράφο, Αντώνη Σρόιτερ.

Οι πολίτες στη Φθιώτιδα έχουν την αγωνία για το πως θα συνεχιστεί αυτή η ανοδική πορεία της χώρας. Είναι το δημογραφικό, μια ανοικτή πληγή, ίσως η μεγαλύτερη κρίση που αντιμετωπίζει ο τόπος σήμερα και η πατρίδα μου, η Φθιώτιδα, πληρώνει ακριβά τη δημογραφική κρίση.

Είναι πολιτικές που πρέπει να σχεδιάσει η κεντρική διοίκηση, οι πολιτικές περιφερειακής ανάπτυξης, μείωσης των ανισοτήτων, στήριξης βασικών δραστηριοτήτων στην περιφέρεια, του πρωτογενούς τομέα, της μεταποίησης, της ενίσχυσης της βιομηχανικής παραγωγής, της αξιοποίησης κρίσιμων υποδομών, που θα μπορέσουν να αναστρέψουν τη δημογραφική κρίση, να δημιουργήσουν λόγους για να προσελκύσουν και κυρίως να κρατήσουν ανθρώπους στον τόπο μας.

Στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας υπάρχουν τρεις βασικές προτεραιότητες, που ακουμπούν πλήρως στις ανάγκες τις ελληνικής περιφέρειας, φυσικά και της Φθιώτιδας.

Η προτεραιότητά μας για αύξηση σε 15% του ΑΕΠ της μεταποιητικής δραστηριότητας της οικονομίας θα δώσει μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία στον πρωτογενή τομέα.

Η προσπάθεια να έχουμε 12μηνη τουριστική σεζόν. Στην πατρίδα μου, τη Φθιώτιδα, έχουμε μια ακτογραμμή που ξεκινά από τη Λάρυμνα και φθάνει μέχρι τη Γλύφα. Έχουμε παραλίες, ορεινούς όγκους, ιαματικές πηγές.

Η προτεραιότητα της Κυβέρνησης για την αύξηση της δραστηριότητας γύρω από τα logistics που μπορεί να δώσει στη Φθιώτιδα, στο κέντρο της Ελλάδας, μια σειρά από πλεονεκτήματα.

Όλα αυτά με μια πολιτική που δεν θα βλέπει μόνο το κέντρο, αλλά θα έχει και περιφερειακή διάσταση, με σχέδιο, με τεχνογνωσία, με πολιτική βούληση και κυρίως με στελέχη και ανθρώπους που δοκιμάστηκαν για την αποτελεσματικότητά τους και που είναι εδώ για να συνεχίσουν με μια καθαρή εντολή την ανοδική πορεία της χώρας.

Στην κρίσιμη κάλπη της 21ης Μαΐου ζητάμε ισχυρή εντολή για καθαρή μεγάλη νίκη

Έχουμε μια πάρα πολύ καθαρή άποψη για το ποια Κυβέρνηση είναι χρήσιμη για την Ελλάδα στο περιβάλλον που ζούμε και δεν το κρύβουμε. Πιστεύουμε στην ανάγκη μιας σταθερής αυτοδύναμης ισχυρής Κυβέρνησης που θα μπορέσει να οδηγήσει τη χώρα στις ταραγμένες εποχές που ζούμε. Μια Κυβέρνηση με ενιαίο λόγο που θα μπορεί να παίρνει γρήγορες αποφάσεις, με ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα και με εγγύηση αξιοπιστίας υλοποίησης του προγράμματος αυτού τα όσα πετύχαμε την τετραετία που πέρασε.

Στην κρίσιμη κάλπη της 21ης Μαΐου ζητάμε ισχυρή εντολή, καθαρή, μεγάλη νίκη, η οποία από μόνη της θα διαμορφώσει τις εξελίξεις και θα οδηγήσει προς την κατεύθυνση δημιουργίας μιας σταθερής και αποτελεσματικής Κυβέρνησης, που θα εγγυηθεί στους Έλληνες πολίτες τη συνέχιση της ανοδικής πορείας της χώρας και της ασφαλούς τους πλοήγησης μέσα σε ένα ταραγμένο κόσμο.

Ξαναζεσταμένο φαγητό με έλλειψη προτάσεων και αναμάσημα συνθημάτων από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ακόμη και ο τίτλος “συμβόλαιο για την αλλαγή” είναι ξαναζεσταμμένο φαγητό, παραπέμπει σε 30-40 χρόνια πίσω. Τότε είχαμε τα “συμβόλαια με το λαό” τότε, τώρα “συμβόλαια με την αλλαγή”. Η έλλειψη φαντασίας, προτάσεων που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του σήμερα, ουσιαστικής συνεισφοράς στις ανάγκες των πολιτών, οδηγεί την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στο αναμάσημα στερεοτύπων, συνθημάτων που ήδη έχουν δοκιμαστεί από την ιστορία, έχουν αποτύχει και που δεν μπορούν να απαντήσουν στις ανάγκες των νέων ανθρώπων, της μεσαίας τάξης, των επιχειρηματιών στο περιβάλλον που ζούμε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που από τον ΣΥΡΙΖΑ ακούμε εύκολα και ευχάριστα πράγματα με τη “μαγική συνταγή” να προσλάβουν κόσμο στο Δημόσιο, να αυξήσουν τις αποδοχές σε όλους τους πολίτες, να σβήσουν τα χρέη και να αναστείλουν κάθε υποχρέωση, χωρίς ταυτόχρονα να βάλουν κανένα καινούριο φόρο. Ακούγεται πολύ ευχάριστο -κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ακούγονται πολλά- αλλά το ζητούμενο είναι ποιος πολιτικός, ποιο κόμμα έχει την αξιοπιστία για να εγγυηθεί ότι αυτά που λέει θα γίνουν.

Ο Πρωθυπουργός που μείωσε τους φόρους έχει την αξιοπιστία απέναντι στους πολίτες ότι θα αυξήσει κατά 25% τους μισθούς στο τέλος της επόμενης τετραετίας και τον κατώτατο μισθό στα 950 ευρώ, γιατί είναι ο Πρωθυπουργός που αύξησε κατά 20% μέσα σε αυτές τις ταραγμένες συνθήκες τον κατώτατο μισθό. Την τετραετία που πέρασε η χώρα, πέρα από την ανθεκτικότητα που έδειξε -πολύ πιο σημαντική από άλλες ισχυρότερες χώρες- στον τυφώνα των κρίσεων που ζήσαμε, γύρισε ουσιαστικά την πλάτη στη μνημονιακή περίοδο, έβαλε σταθερές βάσεις ανάπτυξης σε μια σειρά από πράγματα, πάτησε σταθερά στα πόδια της και σήμερα χωρίς αμφιβολία είναι ισχυρότερη από ποτέ σε μια σειρά από τομείς: στρατιωτικά, γεωπολιτικά, οικονομικά. Αυτό δεν έγινε στην τύχη, αλλά γιατί είχαμε μια ισχυρή, αυτοδύναμη εντολή από τον ελληνικό λαό, την οποία τιμήσαμε με τα λάθη, τις καθυστερήσεις, τις δυσκολίες που συναντήσαμε. Όμως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι Έλληνες γνωρίζουν από εμπειρία πως η Ελλάδα του 2023 είναι πολύ καλύτερη από την Ελλάδα του 2019.

 

Skip to content