Γιάννης Οικονόμου – Βουλευτής Ν.Φθιώτιδας

Γ. Οικονόμου: Κατά τη διάρκεια της τετραετίας αυτής προχώρησαν, δημοπρατήθηκαν ή εκπονούνται μελέτες, αρδευτικά έργα και εγγειοβελτιωτικές παρεμβάσεις για 180 χιλ. στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων στο Νομό Φθιώτιδας

  • Η επιτάχυνση των έργων, ο σχεδιασμός και η ένταξη νέων αρδευτικών έργων και η αντιμετώπιση του κόστους ενέργειας μέσω ΑΠΕ κορυφαία μας προτεραιότητα για τη νέα τετραετία.

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου, βρέθηκε σήμερα, Πέμπτη 27 Απριλίου, στα Συκά, στο Αντλιοστάσιο Βίστριζας και συνάντησε εκπροσώπους των ΤΟΕΒ του νομού Φθιώτιδας.

Ο Γιάννης Οικονόμου στη συζήτηση με τους εκπροσώπους των ΤΟΕΒ της Φθιώτιδας σταχυολόγησε τις 5 μεγάλες παρεμβάσεις σε αρδευτικά έργα (Βίστριζα, Μπουγάζι Δομοκού, Σμόκοβο, Ανθήλη και Ροδίτσα, Ηράκλεια), 6 σημαντικά εγγειοβελτιωτικά έργα και 10 έργα οδοποιίας, αντίστοιχα, σε όλη την Φθιώτιδα.

5 ΜΕΓΑΛΑ ΑΡΔΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑ

Κομβικής σημασίας είναι τα 5 μεγάλα αρδευτικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, σε πορεία υλοποίησης και θα δώσουν νέα πνοή στον τόπο μας, στην περιοχή μας, διευκολύνοντας τους παραγωγούς μας.

ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΒΙΣΤΡΙΖΑΣ

Καλύπτει σε έκταση τις αγροτικές περιοχές Υπάτης, Μεσοχωρίου, Βασιλικών, Ροδωνιάς, Καρυάς, Συκά, Λυχνού, καθώς και Καστρίου, Αγ. Σώστη. Το έργο ξεκίνησε ουσιαστικά το 2019 και μπορούμε βάσιμα να ελπίζουμε ότι οι παραγωγοί μας από το 2024 θα ποτίζουν με ένα σύγχρονο αρδευτικό έργο.

ΦΡΑΓΜΑ ΣΤΟ ΜΠΟΥΓΑΖΙ ΔΟΜΟΚΟΥ ΚΑΙ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

Προβλέπει την κατασκευή φράγματος χωρητικότητας 2,5 εκατ. m3. Βρίσκεται στη φάση εκπόνησης της οριστικής μελέτης. Ένα εμβληματικό έργο που θα έχει χαρακτήρα τόσο αρδευτικό, όσο και αντιπλυμμηρικό.

ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΣΜΟΚΟΒΟΥ

Καταφέραμε αυτήν την τετραετία να εντάξουμε άλλα 5.000 στρέμματα που δεν ήταν ενταγμένα, από το Πουρνάρι μέχρι το Νέο Μοναστήρι. Συνολικά 78.500 στρέμματα, δηλαδή, σε όλη την περιοχή, εντάχθηκαν στη μελέτη που θα οριστικοποιηθεί το επόμενο διάστημα και θα αρδεύονται.

ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΑΝΘΗΛΗ ΚΑΙ ΤΗ ΡΟΔΙΤΣΑ

Το αρδευτικό έργο με την υπογειοποίηση των υφιστάμενων αρδευτικών δικτύων στις περιοχές Ανθήλης και Ροδίτσας καθώς και στην αναβάθμιση του υφιστάμενου αποστραγγιστικού δικτύου, αναμένεται να έχει πολλαπλά οφέλη για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, στον κάμπο της Λαμίας, ενώ τον περασμένο Ιανουάριο παρουσιάστηκε ο ανάδοχος μελετητής σε εκδήλωση στην Ανθήλη παρουσία του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννη Οικονόμου.

Το απαραίτητο ποσό εκπόνησης της μελέτης εξασφαλίστηκε ύστερα από συντονισμένες ενέργειες του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Υποψηφίου Βουλευτή Φθιώτιδας, Γιάννη Οικονόμου, στο πλαίσιο των καθηκόντων του ως Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ

Το αρδευτικό έργο στην Ηράκλεια χρηματοδοτείται από ΠΑΑ, η σύμβαση υπεγράφη στις 20 Ιανουαρίου του 2022, υλοποιείται και μέσα στον επόμενο 1,5 χρόνο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί.

6 ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΓΓΕΙΟΒΕΛΤΙΩΤΙΚΑ ΕΡΓΑ

Έξι σημαντικά εγγειοβελτιωτικά έργα που περιλαμβάνουν τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των υφιστάμενων αρδευτικών δικτύων, έχουν επιλεχθεί προς στήριξη στην περιοχή μας, συνολικής έκτασης 15.000 στρεμμάτων.

Αναλυτικά:

ΔΗΜΟΣ ΛΑΜΙΕΩΝ

ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Τ.Ο.Ε.Β ΜΟΣΧΟΧΩΡΙΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΔΟΜΟΚΟΥ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ, ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΆΡΔΕΥΣΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΗΜΟΥ ΔΟΜΟΚΟΥ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ, ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΝΕΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΔΟΜΟΚΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ

ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ

ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Δ.Ε. ΣΤΥΛΙΔΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΟΕΒ ΞΥΝΙΑΔΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΟΕΒ ΞΥΝΙΑΔΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

10 ΕΡΓΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ

Η βελτίωση και αναβάθμιση της αγροτικής οδοποιίας αποτέλεσε δέσμευση της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και η Φθιώτιδα βρέθηκε στο επίκεντρο της πολιτικής προς αυτήν την κατεύθυνση με δέκα έργα που εντάχθηκαν προς στήριξη.

Αναλυτικά:

ΔΗΜΟΣ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΦΤΕΡΗΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΑΓΙΟΥ ΣΩΣΤΗ ΔΗΜΟΥ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ-ΕΛΑΤΕΙΑΣ

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΔΗΜΟΥ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ-ΕΛΑΤΕΙΑΣ, ΜΟΔΙ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΔΗΜΟΥ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ-ΕΛΑΤΕΙΑΣ, ΕΛΑΤΕΙΑ  ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΔΗΜΟΥ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ – ΕΛΑΤΕΙΑΣ, ΛΕΥΚΟΧΩΡΙ – ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΔΗΜΟΣ ΔΟΜΟΚΟΥ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΤΚ ΕΚΚΑΡΑΣ ΔΗΜΟΥ ΔΟΜΟΚΟΥ (ΔΡΟΜΟΣ 1)

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΤΚ ΕΚΚΑΡΑΣ ΔΗΜΟΥ ΔΟΜΟΚΟΥ (ΔΡΟΜΟΣ 2)

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ Τ.Κ. ΞΥΝΙΑΔΟΣ ΚΑΙ Τ.Κ. ΠΟΛΥΔΕΝΔΡΙ ΔΗΜΟΥ ΔΟΜΟΚΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΛΟΚΡΩΝ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΛΑΡΥΜΝΑΣ ΜΑΛΕΣΙΝΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΟΚΡΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΤΥΛΙΔΑΣ

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου, δήλωσε:

«Την πρώτη μας αυτή τετρεατία επιταχύναμε ή δρομολογήσαμε πολύ σημαντικές παρεμβάσεις σε ό,τι αφορά στα έργα υποδομής στον πρωτογενή τομέα.

Το έργο στη Βίστριζα ξεκόλλησε, προχωρά, υλοποιείται. Το Φράγμα στο Μπουγάζι βρίσκεται σε διαδικασία μελέτης για να προχωρήσει ο διαγωνισμός. Υλοποιείται το αρδευτικό στην Ηράκλεια. Δημοπρατήθηκε, υπάρχει ανάδοχος για τη μελέτη του αρδευτικού δικτύου στην Ανθήλη, για όλο τον κάμπο τη Λαμίας.

Εντάχθηκαν όλα τα στρέμματα στο αρδευτικό του Σμοκόβου, έτσι ώστε στο σύνολο, των 78.000 από την κοινότητα του Πουρναρίου μέχρι και όλη την περιοχή του πρώην Δήμου Θεσσαλιώτιδος, να ενταχθεί σε ένα σύγχρονο αρδευτικό δίκτυο, του οποίου η κατασκευή θα δημοπρατηθεί, όταν η μελέτη ολοκληρωθεί.

Εγκρίθηκαν έργα και παρεμβάσεις ύψους 10 εκατ. ευρώ για αναβάθμιση υφιστάμενων αρδευτικών δικτύων, ενώ σημαντικές παρεμβάσεις ύψους 6 εκατ. ευρώ τελούνται στην αγροτική οδοποιία.

Οφείλουμε να απαντάμε με έργα και συγκεκριμένες παρεμβάσεις στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί μας. Γνωρίζουν οι αγρότες και οι παραγωγοί μας ότι ένα δράμι πράξης ζυγίζει βαρύτερα από ένα τόνο θεωρίας.

Με βάση αυτή την αρχή, ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνησή μας συνεργάστηκε με τους παραγωγούς, τους αγρότες μας, με τους ΤΟΕΒ, την Περιφερειακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση, εξασφαλίσαμε πόρους, αντιμετωπίσαμε δυσκολίες και προχωράμε μπροστά για τη μείωση του κόστους παραγωγής, με σεβασμό σε ένα πολύτιμο φυσικό πόρο όπως είναι το νερό. Για να αποκτήσουν οι αγρότες της Φθιώτιδας περισσότερα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και να αντέξουν στην πίεση των πολλαπλών εξωγενών κρίσεων.

Πετύχαμε πολλά, όμως θα συνεχίσουμε για να πετύχουμε ακόμη περισσότερα, με παρεμβάσεις που θα ρίξουν το κόστος της ενέργειας στο πότισμα, να αξιοποιήσουμε το φθηνό εθνικό μας καύσιμο, τον ήλιο, έτσι ώστε με φωτοβολταϊκά να μπορούν οι αγρότες μας να ποτίζουν φθηνότερα.

Με ένταξη και άλλων αρδευτικών έργων και άλλων δικτύων σε όλο το μήκος του Νομού, με αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων, σε συνεργασία με τους αγρότες, ακούγοντας τη φωνή τους, έμπρακτα δίπλα τους.

#Πάντα_μπροστά_τώρα_πιο_δυνατά στις ανάγκες, τις απαιτήσεις και τις δυνατότητες που έχει ο πρωτογενής τομέας στη Φθιώτιδα».

 

 

Skip to content