Γιάννης Οικονόμου – Βουλευτής Ν.Φθιώτιδας

Γ. Οικονόμου: Η εκδήλωση στην Αθήνα στέλνει ισχυρό μήνυμα για το τι Ελλάδα, τι Φθιώτιδα και τι πολιτικούς θέλουμε

Ο χαιρετισμός του Δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, και το μήνυμα του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου, πραγματοποίησε χθες, Πέμπτη 11 Μαΐου, την ομιλία του στην Αθήνα. «Η μεγάλη χθεσινή μας εκδήλωση για τους ετεροδημότες στην Αθήνα στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα για το τι Ελλάδα θέλουμε, τι Φθιώτιδα θέλουμε, αλλά και τι πολιτικούς θέλουμε.

Ευχαριστώ τον Δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, για την παρουσία, τα καλά του λόγια και τα όσα πολύ τιμητικά είπε για μένα. Ευχαριστώ τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κωστή Χατζηδάκη, για το μήνυμα που μας έστειλε και φυσικά τους εκατοντάδες συνεργάτες, φίλους και συμπατριώτες για τη συγκινητική τους παρουσία».

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ανέφερε στο χαιρετισμό του: «Καλωσήρθατε στην Αθήνα. Έχω πολύ μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό απόψε γιατί είναι πολύ μεγάλη μου τιμή να προλογίζω τον Γιάννη Οικονόμου. Είναι τιμή μου γιατί ο Γιάννης δεν είναι άλλος ένας πολιτικός. Ο Γιάννης είναι διαφορετικός, έχει κάτι το άλλο. Είναι τρεις οι λόγοι. Είναι τρία τα πράγματα που θέλω να θυμάστε από τον
Γιάννη Οικονόμου, αν και εδώ που τα λέμε τα ξέρετε όλοι:

1. Ο Γιάννης είναι μαχητής, είναι πάντοτε στην πρώτη γραμμή. Ο Γιάννης πέφτει μέσα στη φωτιά, είναι για τα δύσκολα. Όταν είσαι στο χαράκωμα και έχεις απέναντί σου τον αντίπαλο, τον Γιάννη Οικονόμου θέλεις δίπλα σου. Όπως δίπλα του τον ήθελε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Να τα λέμε όλα και ας είμαστε 9 μέρες πριν από τις εκλογές. Πολλές φορές οι υπουργοί και οι δη οι μεγαλοϋπουργοί κρύβονται. Σου λένε να κοιτάξουμε λίγο τον εαυτό μας, γιατί να εκτεθούμε, γιατί να σπαταλήσουμε το λεγόμενο πολιτικό κεφάλαιο. Ο Γιάννης έχει ακριβώς την αντίθετη λογική. Έβαζε πάνω από όλα τη Νέα Δημοκρατία, πάνω από όλα την Κυβέρνηση, πάνω από όλα τον Πρωθυπουργό. Mετρήθηκε ο Γιάννης Οικονόμου και μας έκανε όλους υπερήφανους.

2. Ο δεύτερος λόγος. Μπορεί όλα αυτά τα χρόνια, το μυαλό του εξ ανάγκης να ήταν εδώ, στην Αθήνα, η καρδιά του όμως ήταν στη Φθιώτιδα, στον τόπο του. Πάμε τώρα να δούμε πάλι τη διαφορά του Γιάννη. Για τον Γιάννη, ο νομός του δεν είναι πολιτική υπόθεση, δεν είναι επάγγελμα, δεν είναι δουλειά. Είναι οι άνθρωποι. Θυμάμαι όταν ξεκίνησε Υποψήφιος Βουλευτής, εγώ τότε Περιφερειάρχης, συζητάμε, του λέω «Γιάννη, με ποιον θα κάνεις εκλογές, έχεις γραφείο;». Μου λέει, «έχω τους φίλους μου». Γιατί αυτό είναι το Α και το Ω για τον Γιάννη Οικονόμου. Και αυτό είναι για τον Γιάννη Οικονόμου η Φθιώτιδα, είναι οι άνθρωποι. Και αυτό τον κάνει να ξεχωρίζει, γιατί είναι ένας άνθρωπος που έχει μάθει να σέβεται. Έχει μάθει να εκτιμάει τις ρίζες του και κυρίως είναι ένας άνθρωπος που ξέρει που στέκεται. Αυτό έχει σημασία γιατί μόνο όποιος ξέρει που στέκεται δεν θα τον πάρει ο αέρας.

3. Υπάρχει, όμως και ένας τρίτος λόγος που για μένα είναι ο πιο σημαντικός και όσο μεγαλώνω θυμάμαι αυτό που μου έλεγε ο μακαρίτης ο παππούς μου, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Ότι το πιο σημαντικό στην πολιτική είναι ο χαρακτήρας, το ήθος. Ο Γιάννης έχει ένα σπάνιο ήθος, έχει μία αίσθηση καθήκοντος. Ακριβώς για αυτό φέρνει ένα νέο υπόδειγμα στην πολιτική, μακριά από αναχρονιστικές ξεπερασμέμενες λογικές μαυρογιαλούρων, μακριά από κοτζαμπασισμούς, μακριά από εκείνους που θέλουν εξουσιαστικά να επιβληθούν στους άλλους. Ο Γιάννης βλέπει τον πολίτη ως ίσος προ ίσο, με σεβασμό, νοιάξιμο, φροντίδα.

Δεν πάει να επιβληθεί, πάει να χτίσει μια ισότιμη σχέση αλληλοκατανόησης και συνεργασίας με τον καθέναν από εμάς ξεχωριστά, αλλά και με τους φορείς. Είχα την τύχη, όταν ήμουν Περιφερειάρχης, να το διαπιστώσω αυτό. Να δω το διαφορετικό τρόπο που σκέφτεται και να δω κυρίως πως κάνει κάτι που δεν συνηθίζεται: καταπίνει τον εγωισμό του και το κάνει αυτό με μία άνεση, ακομπλεξάριστα, όταν πρόκειται για το κοινό καλό.

Είναι λοιπόν ο Γιάννης της Κυβέρνησης, ο Γιάννης της Νέας Δημοκρατίας, ο Γιάννης του Αρχηγού, του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά είναι και ο Γιάννης της Φθιώτιδας, ο Γιάννης όλων μας. Σε ευχαριστούμε για όλα, σου εύχομαι καλή επιτυχία».

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, ανέφερε μεταξύ άλλων στο μήνυμά του: «Ο Γιάννης Οικονόμου είναι ένας πολύ καλός μου φίλος, τον ξέρω από τότε που εγώ ήμουν ακόμα Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και εκείνος φοιτητής της Γεωπονικής. Eίναι και πάρα πολύ καλός στην επικοινωνία. Οι πολίτες της Φθιώτιδας τον εξέλεξαν Βουλευτή τους και ο Πρωθυπουργός τον διάλεξε ως Κυβερνητικό Εκπρόσωπο. Ήταν ένας από τους καλύτερους Κυβερνητικούς Εκπροσώπους που θυμάμαι ποτέ, αν όχι ο καλύτερος. Είμαι βέβαιος ότι εσείς στην Φθιώτιδα και πάλι θα τον στηρίξετε και πάλι θα τον εκλέξετε Βουλευτή σας. Ο Γιάννης το αξίζει και η Φθιώτιδα αξίζει να έχει τόσο αξιόπιστους και δυνατούς εκπροσώπους».

Skip to content