Γιάννης Οικονόμου – Βουλευτής Ν.Φθιώτιδας

Γ. Οικονόμου: Επίσκεψη στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδας, κ.κ Συμεών, τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Π.Ε. Φθιώτιδας

Σε Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια Διεύθυνση Φθιώτιδας και Περιφερειακή Εκπαίδευση Στερεάς Ελλάδας

 

Η σημερινή μέρα ξεκίνησε με τη συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδας, κ.κ. Συμεών. Επέλεξα συνειδητά, στην έναρξη της προεκλογικής μου εκστρατείας, να βρεθώ με ένα βαθιά και αυθεντικά πνευματικό άνθρωπο. Έναν Μητροπολίτη που έχουμε τη μεγάλη τύχη να μας ποιμαίνει και να μας δίνει την ευλογία του. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στάθηκε, τα τέσσερα αυτά χρόνια της πρώτης μας θητείας, με πράξεις στο πλευρό της ελλαδικής Εκκλησίας, ρυθμίζοντας μια σειρά από θέματα που την απασχολούσαν για πολλά χρόνια -ώστε η Εκκλησία μας να διευκολυνθεί στο πολύπλευρο έργο της- και ικανοποιώντας δίκαια αιτήματα του κλήρου.

Στη συνέχεια βρέθηκα στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της περιοχής μας, την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Διεύθυνση Φθιώτιδας, καθώς και στην Περιφερειακή Εκπαίδευση Στερεάς Ελλάδας. Στην τετραετία που προηγήθηκε προχωρήσαμε σε εμβληματικές μεταρρυθμίσεις στην Εκπαίδευση, με τελευταίο εμφατικό έργο αυτό της εγκατάστασης 36.000 διαδραστικών πινάκων  σε όλα τα Λύκεια, τα Γυμνάσια και σε αίθουσες της Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού σε όλη τη χώρα. Περάσαμε από την εποχή του μαυροπίνακα στην εποχή της νέας τεχνολογίας, αξιοποιώντας με χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης. Στη Φθιώτιδα λειτουργούν 75 δημόσια Νηπιαγωγεία, 55 Δημοτικά, 63 Γυμνάσια και Λύκεια με περίπου 2.300 εκπαιδευτικοί, οι οποίοι κάνουν σπουδαία δουλειά για τη μόρφωση, κατάρτιση, αλλά και τη διάπλαση του χαρακτήρα της νέας γενιάς.

Στη συνέχεια επισκέφτηκα τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, η οποία μετεγκαταστάθηκε σε άλλο κτίριο. Πρόκειται για τομέα του κράτους με κομβική σημασία για την ανάπτυξη της Φθιώτιδας, καθώς αφορά την οικονομία και τις νέες τεχνολογίες.

Οι πολίτες αναγνωρίζουν ότι η Κυβέρνηση στάθηκε στο πλευρό τους σε κάθε κοινωνικό πεδίο, εν μέσω γιγαντιαίων παγκόσμιων κρίσεων, και με σύνεση θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για μια νέα μεγάλη νίκη, με στόχο να συνεχιστεί η ανοδική πορεία της χώρας μας και του τόπου μας. Στην πρώτη τετραετία βάλαμε γερά θεμέλια και τώρα καλούμαστε να χτίσουμε πάνω τους. Η Φθιώτιδα μπήκε στο κέντρο των αποφάσεων, στον πυρήνα της εξουσίας, και πρέπει να μείνει εκεί.

 

Skip to content