Γιάννης Οικονόμου – Βουλευτής Ν.Φθιώτιδας

Γ. Οικονόμου: Εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης η διπλή παρέμβαση προϋπολογισμού 21 εκατ. ευρώ σε Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας και Θερμοπύλες

Υπογράφηκε με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη, η ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της διπλής παρέμβασης στην περιοχή της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας (ΠΕΛ) και τον Αρχαιολογικό Χώρο των Θερμοπυλών – Τείχος των Φωκέων.

Η υλοποίηση της διπλής παρέμβασης θα γίνει με αιτούμενο προϋπολογισμό ύψους 21.000.000 ευρώ στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Σε ό,τι αφορά στην παρέμβαση στην περιοχή της ΠΕΛ, το έργο “ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΛΑΜΙΑΣ” έχει δημοπρατηθεί με ανοιχτό διαγωνισμό με καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών σήμερα 11 Νοεμβρίου 2022, ενώ χρηματοδοτείται από διαφορετικές πηγές χρηματοδότησης, το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το ΕΠ ΥΜΕΠΕΡΑΑ και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Οι προσφορές για το εν λόγω έργο αναμένεται να ανοίξουν την προσεχή Δευτέρα 14 Νοεμβρίου.

Ο εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων της ΠΕΛ, αλλά και η συνολικότερη ανάπλαση ενός χώρου που είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την πόλη θα αναβαθμίσουν όλη τη Λαμία, έχοντας πολλαπλά οφέλη στη ζωή των κατοίκων της.

Οι συντονισμένες ενέργειες της Κυβέρνησης -που αδιαμφισβήτητα θέτουν την ελληνική Περιφέρεια σε πρώτο πλάνο- σε στενή συνεργασία με το Δήμο Λαμιέων κατέστησαν εφικτή τη χρηματοδότηση ενός έργου που θα αναβαθμίσει πολυεπίπεδα την πρωτεύουσα του Νομού Φθιώτιδας με σεβασμό στο περιβάλλον, αλλά και την παράδοση.

Η παρέμβαση στον Αρχαιολογικό Χώρο των Θερμοπυλών και το τείχος των Φωκέων αποτελεί ένα έργο εξίσου σημαντικό, καθώς θα αναδειχθεί και θα αναβαθμιστεί η επισκεψιμότητα ενός ιστορικού χώρου με πανελλήνια, αλλά και παγκόσμια εμβέλεια.

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου, δήλωσε χαρακτηριστικά:

“Η ένταξη της διπλής παρέμβασης στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας και τον Αρχαιολογικό Χώρο των Θερμοπυλών στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας αποτελούν δύο ιδιαίτερα θετικές ειδήσεις για την πόλη μας, για την περιοχή μας συνολικά.

Η ΠΕΛ είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη Λαμία και έχει καθιερωθεί στη συνείδηση των κατοίκων της. Οι νέες εγκαταστάσεις, εκσυγχρονισμένες, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα αναβαθμίσουν την πόλη σε πολλαπλά επίπεδα.

Με τις παρεμβάσεις στις Θερμοπύλες ένας ιστορικός χώρος με επισκέπτες από κάθε μέρος της Ελλάδας, αλλά και του κόσμου, θα αναβαθμιστεί ως τουριστικός πόλος, καθώς θα αναδειχθεί η επισκεψιμότητά του.

Η ελληνική Περιφέρεια βρίσκεται στο επίκεντρο των πολιτικών της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Με δεσμεύσεις που υλοποιούνται και όχι με υποσχέσεις που μένουν στα λόγια.

Πρόκειται για δύο παρεμβάσεις που θα μείνουν ως κληρονομιά για τις επόμενες γενιές και αποτελούν μέρος του ολιστικού σχεδίου για την αντιμετώπιση του Δημογραφικού.

Κυβέρνηση, Τοπική Αυτοδιοίκηση, πολίτες οφείλουμε να συνεχίσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση και με βάση τη στενή και άρτια συνεργασία, υπηρετώντας ένα σχέδιο με ορίζοντα μιας γενιάς, αλλά και με έργα πνοής που έρχονται για να μείνουν, να συμβάλλουμε στην διαρκή αναβάθμιση της περιοχής μας.”

Skip to content