Γιάννης Οικονόμου – Βουλευτής Ν.Φθιώτιδας

Γ. Οικονόμου από την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας στα εγκαίνια της Lamia Expo 2022: Η Κυβέρνηση εξασφαλίζει τις προϋποθέσεις για ένα εμβληματικό έργο πνοής στον τόπο μας

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου, βρέθηκε την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας για τα εγκαίνια της «», που άνοιξε τις πύλες της για να υποδεχθεί στις ειδικά
διαμορφωμένες εγκαταστάσεις τους επισκέπτες της, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία γνωρίσουν από κοντά τους 150 και πλέον εκθέτες, ανάμεσα στους οποίους Δήμοι της Στερεάς Ελλάδας, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων, ο Δήμος Λαμιέων, αλλά και τα Επιμελητήρια Στερεάς Ελλάδας, Φθιώτιδας και άλλων Νομών της Περιφέρειας.

Η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας επέστρεψε μετά από χρόνια απουσίας, στα οποία μαράζωνε στην απραξία, έχοντας απολέσει την εικόνα προόδου και ανάπτυξης των περασμένων δεκαετιών. Η επιστροφή της επιχειρεί να καταστήσει και πάλι τη Λαμία και τη Φθιώτιδα εκθεσιακό σημείο αναφοράς για όλη την Ελλάδα, μετουσιώνοντας σε πράξη τη δέσμευση της Κυβέρνησης, για την οποία αποτελεί κεντρική πολιτική η ανάπτυξη να μεταφράζεται προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου, ανέφερε στο χαιρετισμό του στα εγκαίνια, όπου ο Αγιασμός τελέστηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδας, κ. Συμεών: «Για όλους εμάς που μεγαλώσαμε στη Λαμία και τη Φθιώτιδα, η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας ήταν και είναι πολλά παραπάνω από μία Έκθεση. Ηταν σημείο αναφοράς. Είναι αναμνήσεις συνδεδεμένες με πρόοδο και ανάπτυξη, αναπόσπαστο κομμάτι, αυτού που μπορούμε να αποκαλούμε brand name Φθιώτιδα.

Η ανάπτυξη είναι προτεραιότητα της Κυβέρνησης και απαίτηση της κοινωνίας για να διασφαλίσουμε καλύτερη ποιότητα ζωής. Η Φθιώτιδα έχει πληγεί από το Δημογραφικό και η ανάπτυξη μπορεί να συνεισφέρει σε αυτή την κατεύθυνση. Δεν είναι πανάκεια όμως. Χρειάζεται βεντάλια πολιτικών για να αναστραφεί η εικόνα. Η Φθιώτιδα χρειάζεται ένα τοπικό ολιστικό σχέδιο, που θα καλύπτει κάθε πλευρά της τοπικής ζωής σε όλο το Νομό. Ένα σχέδιο με ορίζοντα μια γενιά, στο οποίο θα δεσμευτούν όλοι οι τοπικοί παράγοντες και θα το υπηρετήσουν πιστά σε βάθος χρόνου. Το έργο της Νέας ΠΕΛ έχει τεράστιο ρόλο, κομβικό και συμβολικό στο σχέδιο αυτό. Αποτελεί για όλους μας το μεγάλο στοίχημα για την επόμενη μέρα. Το έργο έχει ξεκινήσει και η πρώτη φάση, ήδη, υλοποιείται. Στόχος είναι η δημιουργία ενός κορυφαίου αναπτυξιακού πυλώνα. Χρειάστηκε μεγάλη συλλογική προσπάθεια για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Τα πράγματα δεν ήταν απλά. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος μέσα από άγονες περιπλανήσεις και μοναχικές στρατηγικές μέχρι να συνειδητοποιήσουμε ότι μόνο συλλογικά και συντεταγμένα θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε μπροστά. Αξίζουν συγχαρητήρια στο Δήμο Λαμιέων, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και στο Επιμελητήριο Φθιώτιδας για τη δουλειά και την πρόοδο που έχει συντελεσθεί. Μιλάμε για ένα έργο που ξεπερνά σε προϋπολογισμό τα 47 εκατ. ευρώ.

Με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, και από το ΥΜΕΠΕΡΑΑ που μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου θα προχωρήσει σε ένταξη ύψους 12 εκ. ευρώ περίπου. Η Κυβέρνηση έμπρακτα εξασφαλίζει τις προϋποθέσεις για να πραγματοποιηθεί στον τόπο μας ένα μεγάλο, εμβληματικό έργο πνοής. Το έργο αυτό μπορεί να αποτελέσει αλλαγή υποδείγματος για την Πατρίδα μας. Όμως επειδή τέτοια έργα, ούτε σχεδιάζονται, ούτε και χρηματοδοτούνται κάθε μέρα, χρειάζεται μεγάλος σεβασμός και προσήλωση στην ολοκλήρωση αλλά και στην λειτουργία του. Ένα στοίχημα είναι το έργο να γίνει και εδώ μπορούμε πλέον βάσιμα να είμαστε αισιόδοξοι. Ένα δεύτερο εξίσου σημαντικό ίσως και σημαντικότερο είναι να ανταποκριθεί στις προσδοκίες μας για τα οφέλη που αναμένουμε ως Λαμία για τις επόμενες δεκαετίες από αυτό. Σε ένα τόσο εμβληματικό έργο ο στόχος μας πρέπει να είναι πως θα προσελκύσουμε σε διαρκή βάση δραστηριότητες εκτός Λαμίας και να αποφύγουμε τη μεταφορά δραστηριοτήτων από το κέντρο ή άλλα σημεία της πόλης στις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις της νέας ΠΕΛ. Περιμένω με αγωνία τα αποτελέσματα εμπορικά και άλλα της φιλόδοξης αυτής προσπάθειας, που επιχειρεί να ξαναβάλει τη Λαμία μας στον εκθεσιακό χάρτη. Μιας προσπάθειας που με την ευγενική χορηγία επικοινωνία της Ε.Ρ.Τ. και κυρίως με την συνεχή της προβολή από τα τοπικά ΜΜΕ θα ακουστεί ευρύτερα».

Skip to content